Onderhoudscontract bij een waterontharder

Sta jij op het punt om een waterontharder aan te schaffen of heb jij recent een waterontharder aangeschaft? Schaf dan ook direct een onderhoudscontract af. Tijdens de periodieke controle wordt het zout in de ontharder bijgevuld. Daarnaast wordt het water ook getest op aanwezigheid van bacteriën en naar het resultaat van het water. In veel gevallen dienen bepaalde elementen van de ontharder gereinigd en ingevet worden. Door een onderhoudscontract neem je de zorgen uit handen en wordt er op jaarlijkse basis een controle uitgevoerd. Hierdoor zal de levensduur van jouw apparaat aan ziekelijke verlengd worden en dat is wel zo prettig.

Periodieke onderhoudsbeurt

In je eigen huis draaien veel apparaten op water. Hierdoor komen veel apparaten in aanmerking met hard water. Om deze reden is het aan te raden om periodiek een controle uit te laten voeren zodat je zeker weet dat de levensduur van je apparaten worden verhoogd. Niemand zit immers te wachten op het aanschaffen van een nieuwe wasmachine terwijl dit niet nodig is.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Als eerst is het ook goed om te benoemen dat je voldoende zout moet kopen voor je ontharder. Reinigingszout kost ongeveer 12 euro en 50 eurocent per 25 kilogram. Dit is geen dure investering, maar het is wel goed om deze kosten mee te nemen in de begroting.

Daarnaast is het ook goed om te benoemen dat een watertest ongeveer 10 euro per test kost. Het testen van je water op periodieke basis is van groot belang aangezien jij wilt weten wat de waardes van het water zijn. Meten is weten en in dit kader is ons advies altijd om je water periodiek op te laten meten.