Water ontharden voor auto wassen

Autowassen, iets wat niet iedereen met evenveel enthousiasme doet. Als het water dat je gebruikt om te wassen, valt je direct wat op. In veel gevallen blijft er een witte waas over je auto zitten die niet weg is gegaan tijdens het wassen. Dit krijg je als je besluit je auto te wassen met leidingwater. Het water dat uit de leiding komt bevat enorm veel magnesium en calcium om zodoende het water schoon en lang houdbaar te houden. Dit zorgt voor kalk vorm waardoor het niet aan te raden is om leidingwater te gebruiken om je auto te wassen.

Wat moet je dan doen?

Natuurlijk wil je voorkomen dat kalkresten in de leidingwater komen en om deze reden is het noodzakelijk om zeep toe te voegen aan het water dat je gaat gebruiken om de auto te wassen. Dit is in veel gevallen een chemische substantie die weer terug gaat door de riolering. Het water wordt dan weer vervuild en op haar beurt is het weer noodzakelijk om het water te wassen. Zo gaat het cirkeltje rond en daarom is het goed om je auto te wassen met zeep die makkelijk afgebroken kan worden. Hierdoor kan jij een steentje bijdrage aan het minimaliseren van calcium en magnesium in drinkwater.

De voordelen van water ontharden bij auto wassen

Het gebruiken van een waterontharder voor het wassen van je auto heeft voornamelijk een drietal voordelen. Als eerst kan je veel besparen op zeep. Omdat je een waterontharder aanschaft heb je flink wat minder zeep nodig. Dat is natuurlijk erg fijn, want met deze zeep hoef je niet de kalkaanslag van je auto af te spoelen.

Naast dat het voor je eigen auto beter is, ben je ook milieuvriendelijker bezig. Zo komen er minder schadelijke stoffen in het rioolwater terecht waardoor er minder sterke chemicaliën nodig zijn om het water te reinigen.

Tot slot is het ook fijn dat je bij het ontharden van water je geen aanslag op je auto aantreft. Hierdoor blijft er geen witte waas op je auto achter en kun je heerlijk genieten van een schone auto.