Filters

Hard water komt in veel gevallen in Nederland uit de kraan. Hard water is water dat een hoog kalkgehalte bevat. Het drinken van water met een hoog kalkgehalte betekent dat je water drinkt wat veel calcium en magnesium bevat. Deze ingrediënten worden gebruikt om drinkwater in goede conditie te houden. Echter, geeft kalk jouw drinkwater smaak en je wilt dit absoluut voorkomen. Om deze reden is het aan te raden om filters te gebruiken voor jouw drinkwater.

Stop met het kopen van flesjes water

01.

Misschien koop jij regelmatig flesjes bronwater in. Zonde, vooral als je gemiddeld 30 cent per flesje bronwater besteedt. Als je per jaar gemiddeld 200 flesjes koopt, betaal je jaarlijks 60 euro aan bronwater. Dit geldt kun je in eigen zak stoppen als je besluit om je water te ontkalken. Het ontkalken van water gaat niet kosteloos. Om deze reden is het aan te raden om gebruik te maken van filters.

Waterontharder zonder montage

02.
Veel waterontharders dienen gemonteerd te worden, maar niet allemaal. Zo bestaan er waterontharders met een filter en het voordeel is dat deze geen montage nodig heeft. Het is een plastic kan die je vaak op het aanrecht aantreft. Hierin zit een waterfilter systeem die medicijnresten en andere kalkvormende substanties uit het water filters. Als we kijken naar prijstechnisch aspect merk je dat deze vorm van ontkalken enorm goedkoop is en tevens goed voor het drinkwater.

De smaak van het water

03.
Als je besluit om gebruik te maken van filters om zodoende je water kalkvrij te maken zul je zacht water aantreffen. Zacht water tref je meestal in koelers aan en in deze koelers zitten ingebouwde filters. Kalk zorgt voor een bijsmaak en door het toepassen van een filter zorg jij ervoor dat jij tegen lage kosten kunt genieten van water die dezelfde smaak heeft als in flesjes. Kortom, je kunt enorm veel geld besparen.

Kalk en effect op wasmachines

04.
Hard water heeft heel veel kalk en deze kalk kan zich gaan binden aan de was. Daarnaast biedt het ook aan onderdelen van de wasmachine waaronder het verwarmingselement. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van jouw wasmachine aanzienlijk wordt verlaagd. Wist je bijvoorbeeld ook al dat er een dosering is aangegeven op wasmiddel waarbij je dient te kijken naar de hardheid van het water? Wasmiddel bindt zich namelijk aan kalk. Heb je zacht water zonder veel kalk, dan kun je minder wasmiddel gebruiken. Om deze reden is het zeker aan te raden om goed te kijken naar de kalkwaarde van je water.

Ingebouwde zuivering

05.
Hard water is echt een probleem voor huishoudens omdat het een aanslag pleegt op apparaten zoals wasmachines. Om deze reden is het aan te raden om wasmachines aan te schaffen met een ingebouwde zuiveringssysteem. Hierdoor weet je zeker dat de schadelijke effecten van hard water worden voorkomen. Heb jij al een tijd een wasmachine, maar weet je niet zeker wat het kalkgehalte is van jouw apparaat? Onderzoek dit! Want op de lange termijn kun je hier veel geld mee besparen.

Aanschaffen van een nieuwe wasmachine

06.
Sta jij op het punt om een nieuwe wasmachine aan te schaffen? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar een wasmachine die een ingebouwde zuivering heeft. Hierdoor weet je zeker dat je geen hard water hebt en dat is voor de lange termijn erg fijn.

PROBLEMEN?

Email of bel ons dan snel! 24/7 bereikbaar!